Πρόκειται για ένα σήμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.) έχει ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία με εγχώρια αγροδιατροφικά προϊόντα, καθώς και τοπικά εδέσματα που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού.
Το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» αποδίδεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο κατόπιν επιθεώρησης από διαπιστευμένο/αναγνωρισμένο φορέα (TÜV AUSTRIA HELLAS), εφόσον διαπιστωθεί συμμόρφωση με τις απαιτήσεις όπως αυτές προκύπτουν από δύο κεντρικούς πυλώνες:
Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ιδιαίτερης σημασίας, τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων μονάδων, όσο και για την προαγωγή της ελληνικής γαστρονομίας ως χαρακτηριστικού διαφοροποίησης και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα διαφοροποιημένο και αναγνωρισμένο brand που υποστηρίζεται διαρκώς και μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία σε μία τουριστική επιχείρηση καθώς:
Η επιλογή της TÜV AUSTRIA HELLAS για την αξιολόγηση του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας:
Η διαδικασία χορήγησης του σήματος «Ελληνικό Πρωινό» περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:
Η αξιολόγηση για το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» απευθύνεται σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν ΕΣΛ/Γνωστοποίηση σε ισχύ και παρέχουν πρωινό.